Välkommen att ta bilkörkort hos oss

Våra paket är förenade med villkor; Paketet ska vara utnyttjat inom 6 månader fr.o.m inköpsdatumet

Hos oss tar du körkort – effektivt och prisvärt. Vår trafikskola är trivsam för att du som elev ska ha en trevlig och stimulerande studiemiljö.
Vi hjälper naturligtvis till med teoristudierna och självklart utbildar vi på automatkörkort!

All bilkörning utgår från vår trafikskola i Alingsås på Rektorsgatan.

Dina teoristudier kan du göra på dator, läsplatta eller smartphone genom “Elevcentralen”. Elevcentralen finns också att hämta som en app – “Körkort nu med elevcentral”. När du är redo för teoriprovet och din körnivå är tillräckligt bra bokar vi prov åt dig.

Vi rekommenderar att du parallellt med teorin tar körlektioner. När Teori- och körutbildning går hand i hand så är det vår erfarenhet att man uppnår bäst resultat. Din handledare vid privat övningskörning är välkommen att följa med i bilen under lektionerna.

 

För din körkortsutbildning erbjuder vi även grupputbildning.

Du som kund hos oss kan alltid välja mellan en klassisk utbildning, dvs. 1 lärare och 1 elev. Det är vad vi kallar för PT. Personlig trafiklärare. Men, du kan även boka grupplektioner där vi istället är 1 lärare och upp till tre elever. Självklart fixar din trafiklärare att du hamnar på rätt lektion och med rätt elever så att ni kan få ut så mycket som möjligt av varandra. Lektionen är 120 minuter lång och tiden fördelas jämnt. Eleven som sitter bak och väntar på sin tur att köra sitter självklart inte sysslolös. Gruppen kommer tillsammans få uppgifter att lösa under lektionens gång, oavsett om man sitter i baksätet eller vid ratten. Visst låter det bra?

Grupplektionen har dessutom ett 25 % lägre pris än traditionell utbildning. Innan du påbörjar din utbildning i grupp kommer vi behöva ta en PT lektion där vi mäter dina kunskaper och färdigheter för att placera in dig på rätt nivå.

Varför grupputbildning?

Pedagogiska vinster – Du lär dig snabbare.
Kostnadseffektivt – Lektionen blir billigare
Miljöeffektivt – Platserna i bilen utnyttjas

Filmen ger lite mer info om grupplektioner

Lilla Startpaket Bil

10 100 kr

Våra paket är förenade med villkor; Paketet ska vara utnyttjat inom 6 månader fr.o.m inköpsdatumet

Inskrivning
Digitalt teorimaterial
5 st lektioner á 50 min
Risk 1
Risk 2

Stora Startpaket Bil

14 350 kr

Våra paket är förenade med villkor; Paketet ska vara utnyttjat inom 6 månader fr.o.m inköpsdatumet

Inskrivning
Digitalt teorimaterial
10 st lektioner á 50 min
Risk 1
Risk 2

Intensivkurs i grupp

Det här paketet är lämpligt för dig som behöver ta körkort snabbt.

I dagsläget har vi inga intensivkurser inplanerade!

Ring för info

Vägen till ditt körkort

1

Ansök om körkortstillstånd

För att kunna påbörja din utbildning måste du ansöka om ett körkortstillstånd. Kom in till oss så bjuder vi på en kaffe och ett kostnadsfritt syntest. Ansökan gör du här

2

Ansök om handledartillstånd

För att kunna påbörja din utbildning måste du ansöka om ett körkortstillstånd. Kom in till oss så bjuder vi på en kaffe och ett kostnadsfritt syntest. Ansökan gör du här

3

Teori & Praktik

Teoretisk utbildning
När du betalat ett startpaket eller teoriavgift får du tillgång till ditt digitala material och kan börja med teoridelen av utbildningen som består av dataprov och om du vill även teorilektioner. Förutom de ordinarie dataproven har du även tillgång till datorbaserade slutprov som påminner om Trafikverkets kunskapsprov. Samtliga prov kan göras hemifrån istället för på trafikskolan om det passar dig bättre.

Praktisk utbildning
Parallellt med teorin tar du dina körlektioner. Det blir som regel det bästa resultat. Din handledare vid privat övningskörning är välkommen att följa med på lektionerna för att få mer inblick och tips på vad just ni behöver öva på.

4

Riskutbildning 1 & 2

Riskutbildning 1
Teoretisk utbildning (alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden) kan du med fördel boka in hos oss tidigt i din utbildning.

Riskutbildning 2 (Halkkörningen - Vårgårda Flygfält)
Den skall göras i slutet av din utbildning. Vi hjälper dig att planera när du skall boka in utbildningen för att få ut så mycket som möjligt. Riskutbildningarna måste vara genomförda och godkända innan kunskapsprov och körprov genomförs.

Läs mer om riskutbildningarna >>

5

Kunskapsprov och körprov

Dagen då vi bokar prov, bokar vi ett s.k sammanhållet körprov vilket innebär att kunskapsprov och körprov bokas samtidigt. Från och med 1 mars 2020 måste ditt kunskapsprov vara godkänt innan du kan göra ditt körprov, kunskapsprovet är giltigt i 4 månader.

Skicka in din anmälan till oss