Risk 1 & 2 MC

Riskutbildningen omfattar två delar.

Riskutbildning 1

Riskutbildning 1 är en teoretisk utbildning som är obligatorisk. Utbildningen handlar om alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden. Du kan med fördel boka in risk 1 utbildningen hos oss tidigt i din körkortsutbildning. Efter att du genomfört utbildningen så rapporteras det till Transportstyrelsen. Utbildningen är ca 3,5 tim inklusive rast

Riskutbildning 2

Riskutbildning 2 handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Den ska göras i slutet av din utbildning. En godkänd riskutbildning är giltig i 5 år.

Kursen varar i ca 4 timmar och är praktiskt inriktad med inslag av teoretiska delar från din riskutbildning del 1. Utbildningen kommer medvetengöra dig om vilka risker vi som mc åkare kan utsättas för och vad de kan ge för konsekvenser. Du kommer få prova att köra i olika situationer och hastigheter där du kommer förstå din egna och motorcykelns begränsningar.

Det är därför viktigt att du inte bokar den här kursen för tidigt i din utbildning. Är du nybörjare så kommer vi att guida dig när det är dags att boka. Är du osäker ifall du är redo, kontakta oss och ta en testlektion.

Både del 1 och 2 måste vara genomförda och godkända innan kunskapsprov och körprov genomförs.

 

Kommande kurstillfällen

Risk 1 MC (Max 16 deltagare/kurs)

Måndag 27/2 kl. 17:00-20:30
Tisdag   28/3 kl. 17:00-20:30

 

 

Risk 2 MC (Max 4 deltagare/kurs)

Betalningsinfo

Avgiften skall vara betald senast 3 arbetsdagar innan kursstart på vårt Bankgiro: 887-7326. Skriv för- och efternamn på alla deltagare i meddelandefältet! Då det är begränsat antal platser, är din plats garanterad först efter betalning.

Pris/deltagare

Risk 1 950kr
Risk 2 3600kr

Anmäl dig här...