Aktuell information om våra handledarkurser och Covid-19.

Just nu genomför vi endast digitala mopedkurser. Det ser vi som en styrka och vi kan därmed erbjuda fler platser på varje kurs. Det innebär också att du kan sitta hemma och genomföra din kurs i lugn och ro utan att behöva tänka på smittspridningen.

Funderar du på att gå en mopedkurs?

För oss är framtiden kvalitetssäkrad!

Hos oss på Bergmans trafikskola går mopedeleverna i stort sätt samma teoriundervisning som våra bilelever vilket eleverna kommer ha väldigt stor nytta av när det är dags att ta körkort för bil. Som tidigare skrivit, för oss är framtiden viktig!

Vår teoriundervisning består av 4st lektioner som är 2,5tim långa. Hos oss går du en teorilektion i veckan. Beroende vilket mopedkörkort du skall ta, krävs det ett körkortstillstånd till AM – klass 1. Du kan ansöka om ett tillstånd här. Skall du ta ett förarbevis – klass 2 erfordras inget körkortstillstånd.

De kunskaper du som elev får under utbildningen kommer du att ha stor glädje av. Dels blir du en trygg och smart mopedförare och när det blir dags för dig att ta bil- eller MC-körkort kommer du ha mycket gratis eftersom grundreglerna är samma i trafiken oavsett vad du kör.

Vi har alltid lättkörda mopeder och vi satsar stort på miljö och säkerhet. Som elev får man alltid låna full utrustning vid övningskörning som klarar all form av väder och vi använder oss av el mopeder av märket Vässla.

Kort om vad som gäller för att gå kursen

  • Utbildningen är på minst 12 timmar teori och praktisk körning. Minst 4 timmar ska vara praktisk körning på övningsplats, i gatutrafik och på landsväg.
  • Teoriundervisningen brukar ske i grupp som klassundervisning eller digitalt på distans. Du får också göra tester som visar hur det går för dig.
  • I samband med bokningen får du ut dina körtider som ligger så nära inpå teorikursen som möjligt men dock alltid efter.
  • De grundläggande Körövningarna är på övningsplatsen Vårgårda flygfält, dvs ett inhägnat område där vi i lugn och ro kan bekanta oss med våra mopeder. Övningskörningen ute i trafik sker med en trafiklärare per en eller två elever. För att få övningsköra måste du vara minst 14 år och 9 månader. Privat övningskörning är inte tillåtet!
  • Trafikskolan hjälper dig sedan boka ditt kunskapsprov på Trafikverket när det är dags. För att göra provet måste du ha fyllt 15 år och vara godkänd på kursen.

Kommande kurstillfällen

Ny kurs var 5:e vecka/16 deltagare

Digitala kursstarter i Alingsås 

26/8 FULLT

23/9 FULLT

21/10 FULLT

Digitala kursstarter i Herrljunga

30/8 FULLT

27/9 FULLT

25/10 FULLT

Betalningsinfo

Avgiften skall vara betald senast 3 arbetsdagar innan kursstart på vårt Bankgiro: 887-7326. Skriv för- och efternamn på alla deltagare i meddelandefältet! Då det är begränsat antal platser, är din plats garanterad först efter betalning.

Pris Klass II

2500 kr

Pris AM

4800 kr

Eleven ska legitimera sig med en giltig ID-handling.

Kontakta oss om du har några frågor...