Funderar du på att gå en mopedkurs?

För oss är framtiden kvalitetssäkrad!

Hos oss på Bergmans trafikskola går mopedeleverna i stort sätt samma teoriundervisning som våra bilelever vilket eleverna kommer ha väldigt stor nytta av när det är dags att ta körkort för bil. Som tidigare skrivit, för oss är framtiden viktig!

Vår teoriundervisning består av 4st lektioner som är 2,5tim långa eller 2st lektioner som är 4 tim långa. Hos oss går du en teorilektion i veckan eller 2st på samma vecka. Vi vill kunna ge våra elever valmöjlighet att välja den kursen som passar er bäst.
Beroende vilket mopedkörkort du skall ta, krävs det ett körkortstillstånd till AM – klass 1. Du kan ansöka om ett tillstånd här.  
Körkortstillståndet ska vara klart till kursstart!

Skall du ta ett förarbevis – klass 2 erfordras inget körkortstillstånd.

De kunskaper du som elev får under utbildningen kommer du att ha stor glädje av. Dels blir du en trygg och smart mopedförare och när det blir dags för dig att ta bil- eller MC-körkort kommer du ha mycket gratis eftersom grundreglerna är samma i trafiken oavsett vad du kör.

Vi har alltid lättkörda mopeder och vi satsar stort på miljö och säkerhet. Som elev får man alltid låna full utrustning vid övningskörning som klarar all form av väder och vi använder oss av el mopeder av märket Vässla.

Kort om vad som gäller för att gå kursen

  • Utbildningen är på minst 12 timmar teori och praktisk körning. Minst 4 timmar ska vara praktisk körning på övningsplats, i gatutrafik och på landsväg.
  • Teoriundervisningen brukar ske i grupp som klassundervisning eller digitalt på distans. Du får också göra tester som visar hur det går för dig.
  • De grundläggande Körövningarna är på övningsplatsen Vårgårda flygfält, dvs ett inhägnat område där vi i lugn och ro kan bekanta oss med våra mopeder. Övningskörningen ute i trafik sker med en trafiklärare per en eller två elever. För att få övningsköra måste du vara minst 14 år och 9 månader, samt ha ett godkänt körkortstillstånd. Privat övningskörning är inte tillåtet!
  • Trafikskolan hjälper dig sedan boka ditt kunskapsprov på Trafikverket när det är dags. För att göra provet måste du ha fyllt 15 år och vara godkänd på kursen.

Kommande kurstillfällen

16 deltagare/kurs

AM fysiska kurser i Alingsås med start:
(alla kurser är 2 tillfällen med teori)

Alingsås    7/5  FULLBOKAD
Alingsås  18/6  kl. 16:00-20:00

AM fysiska kurser  i Herrljunga med start:
(alla kurser är 2 tillfällen med teori)

Herrljunga  27/4   kl. 10:00-14:00
Herrljunga 25/5    kl. 10:00-14:00
Herrljunga 14/6    kl. 10:00-14:00

Betalningsinfo

Avgiften skall vara betald senast 5 arbetsdagar innan kursstart på vårt Bankgiro: 887-7326. Skriv för- och efternamn på alla deltagare i meddelandefältet! Då det är begränsat antal platser, är din plats garanterad först efter betalning.

Pris Klass II

från 3900 kr (inkl. körkortsboken 3 månader)

Pris AM-kurs

från 5649 kr (inkl. körkortsboken 3 månader)

Eleven ska legitimera sig med en giltig ID-handling.

Kontakta oss om du har några frågor...